loading
ECVET događanja
ECVET događanja

Događanja

Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

- datum objave: 31.kolovoza.2020.

Godišnja manifestacija Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju tijekom koje od ožujka do prosinca ove godine lokalne i nacionalne organizacije predstavljaju najbolje prakse iz tog sektora, obilježit će se središnjim događanjem od 9. do 13. studenoga 2020. u Berlinu. Budući da strukovno obrazovanje ljudima pruža vještine neophodne za kvalitetan privatni i profesionalni život, u Europi se kroz godinu u sklopu te manifestacije održavaju stotine manjih događanja u prilog važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Nakon pet godina ova je manifestacija prerasla u platformu za razmjenu iskustava brojnih dionika SOO-a diljem Europe i šire. Trenutačno se u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odvijaju 222 partnerska događanja u 27 zemalja, a u njima sudjeluje više od 628.000 ljudi.

Postoje tri načina kako se možete uključiti u širenje poruke o važnosti SOO-a za privatni i profesionalni život.


Registrirajte događanje


Ako organizirate događanje odnosno aktivnost na temu promocije SOO-a, jednostavno ih možete registrirati preko službene internetske stranice Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime će dobiti potreban publicitet u društvenim medijima, biltenima i videozapisima. Osim toga, prilikom registracije dobit ćete promotivne materijale i alate potrebne za online promidžbu događanja odnosno aktivnosti.


Preporučuje se organizacija digitalnih aktivnosti poput webinara, digitalnih medijskih kampanja, online sajmova karijera.


Podijelite svoje iskustvo


Ne propustite podijeliti s drugima uspješne priče o tome kako SOO poboljšava živote pojedinaca i njihovih zajednica. Inspiraciju možete pronaći u pričama koje se nalaze na stranicama Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a neke od njih dolaze iz Hrvatske, poput priče hrvatskog učenika Nediljka Tadića iz sinjske Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića ili priče profesora Branka Rumenovića iz ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana.


Prijavite se za Nagrade za izvrsnost


Nagrade za izvrsnost odlična su prilika da predstavite svoju organizaciju ili dodatno promovirate strast i predanost SOO-u. Nagradom se odaje priznanje predanim osobama, organizacijama i izvanrednim projektima te se nagrađuje njihov izniman rad. Ove godine, gdje je to moguće (ovisno o kategoriji dodjele), dodijelit će se bonus nagrada onim projektima i aktivnostima koji su u skladu s jednim od prioriteta Europske komisije za razdoblje 2019. – 2024.: Europski zeleni sporazum ili Digitalna Europa. Također, zbog pandemije koronavirusa predviđena je i specijalna nagrada za one koje su na inovativan način provodili ili osmislili nastavu na daljinu i e-učenje za strukovnjake.

Podsjećamo i kako je u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju do 15. rujna otvoren natječaj CEDEFOP-a za originalnu fotopriču na temu „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje: tvoja priča o zelenim ili digitalnim vještinama”, na kojem je prošle godine hrvatska škola ostvarila zapažen uspjeh.

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija