loading
ECVET događanja
ECVET događanja

Događanja

Forum promocije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Forum promocije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
- datum objave: 26.svibnja.2017.

Dana 26. svibnja 2017. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je Forum promocije strukovnog obrazovanja na kojemu su, između ostalog, predstavljene aktivnosti unaprjeđenja strukovnog obrazovanja koje će Ministarstvo u suradnji s dionicima strukovnog obrazovanja provoditi u nadolazećem razdoblju, a ključni dionici sustava strukovnog obrazovanja predstavili su aktivnosti koje će provoditi s ciljem promocije strukovnog obrazovanja te buduće planove na tom području.

Internacionalizacija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te poticanje međunarodne mobilnosti učenika i nastavnika jedan je od četiri prioriteta Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja 2016.-2020. Povećanje mobilnosti učenika, odnosno nastavak razvoja mobilnost radi učenja veliki je imperativ cjelokupnog procesa, jer priznavanje razdoblja mobilnosti kao sastavnog djela polaznikova procesa obrazovanja poslodavcima olakšava razumijevanje kvalifikacija stečenih u inozemstvu.

U tom kontekstu, gospodin Nino Buić iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je ispred hrvatske Radne skupine stručnjaka za ECVET predstavio razvoj ECVET-a u RH.

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija