loading
ECVET događanja
ECVET događanja

Događanja

Izjava o pristupačnosti stranice

- datum objave: 23.rujna.2020.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) nastoji, a kao tijelo javnog sektora je i obvezna, osigurati pristupačnost svojih mrežnih stranica u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežnu stranicu na adresi www.ecvet.hr.

Status usklađenosti

Mrežna stranica www.ecvet.hr djelomično je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.

Nepristupačni sadržaj

Iznimke od usklađenosti sa Zakonom o pristupačnosti očituju se u sljedećim dijelovima sadržaja:

  • na stranici nema opcije „Preskoči na glavni sadržaj“;
  • na stranici postoje dvije stavke pristupačnosti (crni kontrast/bijeli kontrast) koje nisu adekvatne;
  • na stranici postoje elementi koji su definirani i kao slika i kao poveznica;
  • forma za pretragu stranice nije deskriptivna;
  • na pojedinim poveznicama sadržaj nije deskriptivan;
  • na stranici postoje poveznice koje nisu validne te elementi koji imaju odstupanje kod definiranja naslova, odnosno koji odstupaju od pravile hijerarhijske organizacije naslova;
  • unutar sadržaja padajuće navigacije postoje elementi definirani kao liste, a kojima nedostaje intuitivan naslov.

Podizanje razine pristupačnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije će provoditi korektivne mjere za rješavanje problema nepristupačnog sadržaja svog mrežnog sjedišta u maksimalnoj mogućoj mjeri. U suradnji s Državnom školom za javnu upravu te stručnjacima za primjenu IKT-a u svakodnevnom životu osoba smanjenih mogućnosti svoje djelatnike osposobljavat će za izradu, vođenje i održavanje sadržaja mrežnih stranica za pokretne uređaje u skladu sa Zakonom o pristupačnosti.

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 15. rujna 2020.

Za pripremu ove Izjave korištena je analiza testiranja pristupačnosti. Testiranje je proveo Centar UP2DATE, Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja u razdoblju od 19. do 22. travnja 2020. godine, te je naknadno nakon korekcija izvršena druga faza testiranja od 7. do 15. rujna 2020.

Operativni sustavi, internetski preglednici i mobilni uređaji na kojima su izvršena testiranja: MS Win10, Google Chrome, Mozilla Firefox, IOS 13.3.1, Safari.

Pomoćna tehnologija korištena tijekom testiranja: NVDA, Jaws, Voiceover.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnog mjesta www.ecvet.hr korisnici mogu uputiti Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Tel: +385 (0) 1 5556 498

Fax: +385 (0) 1 5005 699

e-mail: info@mobilnost.hr

Frankopanska 26, HR - 10000 Zagreb

Inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti jest Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona broj +385 1 4609 041 ili putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija