loading
ECVET događanja
ECVET događanja

Događanja

Objavljen novi poziv u okviru programa Erasmus+ za mreže i partnerstva pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

- datum objave: 23.studenog.2018.

Novim pozivom u okviru programa Erasmus+ za mreže i partnerstva pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja želi se pozvati sve zainteresirane na podnošenje prijedloga vezanih uz početno ili nastavno strukovno obrazovanje i osposobljavanje za partnerstva odozdo prema gore. Cilj je  potaknuti stvaranje mreža i partnerstva transnacionalnih i nacionalnih ustanova za strukovno obrazovanje i osposobljavanje za zajedničku suradnju na nacionalnoj i europskoj razini.

Cilj je ovim projektima poboljšati kvalitetu i učinkovitost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, učinak i relevantnost za učenike i poslodavce te izgraditi prekograničnu suradnju za kvalitetnije i atraktivno strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Prijedlozi bi trebali potaknuti i komunikaciju, distribuciju i podršku provedbi programa politika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i na razini EU i na nacionalnoj razini te razmjenu znanja, informacija i iskustva provedbe politika kao i razmjenu dobre prakse u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Kako je navedeno i u Pozivu na dostavu prijedloga, prijedloge je potrebno podnijeti unutar jedne od dviju skupina u nastavku:

Okvir 1: Nacionalne, regionalne ili sektorske organizacije pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Okvir 2: Europske krovne organizacije pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Aktivnosti koje je potrebno poduzeti u oba navedena okvira su jačanje suradnje između pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja sudjelovanjem u uzajamnom učenju, savjetovanju od strane partnera i izgradnji kapaciteta s ciljem podizanja kvalitete i atraktivnosti pružanja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Mreže i partnerstva trebaju promicati i poticati učinkovito korištenje financijskih instrumenata EU kao i podupirati provedbu i širenje relevantnih alata i inicijativa EU na području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kad god je to moguće na nacionalnom jeziku.

Projekti bi se trebali usmjeriti i na uključivanje organizacija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koji još ne doprinose europskoj suradnji ili nemaju koristi od iste.

Osim toga, korisnici bi trebali poduzeti najmanje tri od niza aktivnosti definiranih u Pozivu.

Ukupni proračun namijenjen sufinanciranju projekata procjenjuje se na najviše 6 mil.EUR, s indikativnom raspodjelom od 4 mil.EUR  za okvir 1 i 2 mil.EUR za okvir 2, uz najvišu stopa EU sufinanciranja 80%.

Više informacija o ovom pozivu možete pronaći na sljedećoj poveznici.

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija