loading
ECVET događanja
ECVET događanja

Događanja

Poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2019. – 2020.

- datum objave: 17.prosinca.2018.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je poziv na prijavu za dodjelu Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (u daljnjem tekstu: SOO) za razdoblje 2019.  — 2020. Pozivaju se sve organizacije aktivne u provođenju kvalitetnih projekata mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u u sklopu programa Leonardo da Vinci odnosno Erasmus+ programa s jasnom vizijom daljnje internacionalizacije ustanove (između ostaloga i s daljnjom provedbom mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u u sklopu Erasmus+ programa) da razmotre mogućnost stjecanja Erasmus+ povelje za mobilnost u SOO-u i dostave svoje prijave prema uvjetima natječaja.

CILJ

Jedan od ciljeva programa Erasmus+ jest kontinuirano povećanje kvalitete mobilnosti u okviru SOO-a te internacionalizacija organizacija za SOO u zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+.

POVELJA

Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u zamišljena je kako bi se organizacije s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti učenika i osoblja potaknulo da nastave razvijati svoje strategije europske internacionalizacije. Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u je akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u.

PREDNOSTI I OBVEZE

Nositelji Erasmus+ povelje za mobilnost u SOO-u mogu u sljedećem natječajnom razdoblju svoje prijave za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost učenika i osoblja u SOO-u podnositi u pojednostavnjenom postupku te se obvezuju na provedbu kvalitetnih mobilnosti. Erasmus+ poveljom za mobilnost u SOO-u nastoji se poduprijeti i izgradnja kapaciteta organizacija pošiljateljica za organizaciju  kvalitetne mobilnosti učenika i osoblja.

Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u nije jamstvo za buduće financiranje projekata, ne podrazumijeva izravno financiranje i nije uvjet za sudjelovanje u programu Erasmus+. Organizacije kojima Erasmus+ povelja za mobilnost u SOO-u nije dodijeljena ne gube pravo prijave projektnih prijedloga za mobilnost u okviru kasnijih rokova.

PRIJAVA

Savjetuje se da se pažljivo prouči poziv i obvezu osiguranja kvalitete mobilnosti u SOO-u.

Rok za prijavu svih zainteresiranih koji udovoljavaju formalnim uvjetima je 16. svibnja 2019. godine u podne (12:00 h po srednjoeuropskom vremenu  - CET).

Više informacija o prihvatljivim sudionicima, kriterijima za odabir i dodjelu Erasmus+ povelje za mobilnost u SOO-u i ostale korisne informacije i upute te prijavni obrazac možete pronaći u pozivu objavljenom na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija