loading
ECVET događanja
ECVET događanja

Događanja

Poziv na prijavu za sudjelovanje u aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): studijskom posjetu „The Role of Social Partners in VET“

- datum objave: 07.ožujka.2017.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom „The Role of Social Partners in VET“ koji će se održati u Švedskoj, u Stockholmu, 8.-12. svibnja 2017. godine. Studijski posjet je međunarodnog karaktera, a radni jezik je engleski.
 
Tema
Budući da je suradnja ustanova u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i tržišta rada neophodna kako bi se zadovoljile trenutna i buduća potražnja realnog sektora za kvalificiranom i vještom radnom snagom te povećala atraktivnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, ovaj studijski posjet usmjeren je na upoznavanje sudionika s mogućnostima poboljšanja suradnje VET ustanova i socijalnih partnera. Fokus ovog studijskog posjeta je na učenju od kolega, odnosno učenju na konkretnim primjerima koji mogu biti od koristi dionicima u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i ostalim relevantnim dionicima. Sudionicima će se predstaviti način na koji je organizirano strukovno obrazovanje i osposobljavanje u zemlji domaćinu, konkretne nacionalne inicijative usmjerene na povezivanje ustanova u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju i socijalnih partnera, kao i način povezivanja različitih sektora na regionalnoj razini.
 
Svrha ovog studijskog posjeta je omogućiti sudionicima stvarni uvid u primjere dobre prakse suradnje VET ustanova i socijalnih partnera, a kako bi promovirali i diseminirali naučeno te pronašli način za primjenu istog u praksi, u svojim  projektima i u svom okruženju. Navedeno će se ostvarivati kroz posjete nacionalnim, regionalnim i lokalnim ustanovama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koje usko i čvrsto surađuju s realnim sektorom, sastanke s učenicima i djelatnicima te sastanke s ostalim relevantnim dionicima, kao i kroz posjet nacionalnim agencijama u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
 
Ciljna skupina
Studijski posjet usmjeren je na sudionike iz organizacija aktivnih u području primjene strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih, koji su zainteresirani za temu seminara te umrežavanje s ciljem razvijanja i prijave Erasmus+ KA1 i KA2 projekata u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
 
Na studijskom posjetu sudjelovat će oko 20 sudionika iz cijele Europe, a do najviše 2 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.
 
Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.
 
Troškovi
Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK, dok će troškove smještaja sudionika financirati švedska nacionalna agencija.
 
Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.
 
Krajnji rok za prijavu na seminar je 19. ožujka 2017. godine. Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:
 
Poziv (Invitation letter)
Kriteriji za odabir sudionika – evaluacijski obrazac
 
Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr.

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija