loading
ECVET za poslodavce
ECVET za poslodavce

ECVET za poslodavce

ECVET za poslodavce

Sve veći broj učenika strukovnih škola dio svoje kvalifikacije stječe sudjelujući u međunarodnim mobilnostima. Osim što učenicima olakšava proces priznavanja ishoda učenja te ih čini transparentnima i usporedivima na europskoj razini, ECVET također jača poveznice između obrazovnog sustava i tržišta rada omogućujući poslodavcima bolje razumijevanje znanja i vještina kojima je učenik ovladao. Popratna dokumentacija učenika koji izlaze na tržište rada poslodavcu pruža jasan uvid u njihove kompetencije i olakšava odabir budućih zaposlenika koji će stručno i kvalitetno odgovoriti potrebama poslodavaca.

Sporazum o učenju je temeljni dokument koji definira uvjete za mobilnost svakog pojedinog polaznika. Njime se, između ostalog, utvrđuju skupovi ishoda za razdoblje mobilnosti, s detaljnim opisom znanja, vještina i kompetencija koje je polaznik stekao tijekom boravka u inozemstvu.

 

Slika 1: Dijelovi Sporazuma o učenju

 

Slika 2: Dijelovi Sporazuma o učenju

 

Kako bi principe i prednosti ECVET-a predstavili i približili dionicima s tržišta rada, Radna skupina stručnjaka za ECVET hrvatske poslodavce potiče na sudjelovanje na međunarodnim događanjima koja se bave temom ECVET-a, što im omogućuje razmjenu informacija, ideja i praksi s kolegama iz drugih europskih država.

 

Slika 3: Predstavnik Končara na seminaru suradničkog učenja u Budimpešti (2018.)

text
text

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija